Masszázsterápia

A GYÓGYMASSZÁZS célja az izmok, ínszalagok, lágyrészek, ízületek olyan fajta tudományos kezelése, melynek célja a fájdalomcsökkentés és a lágyrészek megfelelő működésének visszaállítása.

  • elősegíti a különböző betegségekből, panaszokból való felépülést.
  • a páciens testének ellazítása által meggyorsítja a gyógyulást
  • sport-, vagy egyéb sérülés utáni rehabilitációban fontos kiegészítő terápia

Gyógymasszázs

NYIROKMASSZÁZS:

Immunrendszerünkről és a méreganyagok elszállításáról, a nyirok rendszerünk gondoskodik. Elégtelen izommozgás, esetleg sérülés miatt, műtétek után, keringési problémák esetén a nyirok lelassul, vizenyő, ödéma alakul ki. A szervezetet támadó baktériumok, gombák, vírusok, szaporodni kezdenek. A nyirokmasszázs/ nyirokdrenázs segítségével a nyirok áramlási sebessége megnövelhető, aminek hatására fokozódik a méreganyagok eltávolítása, felgyorsul az anyagcsere, beindulnak a tisztulási folyamatok és a méregtelenítés. Hatására csökkennek az ízületi fájdalmak, erősödik az immunrendszer és felgyorsulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

TALPMASSZÁZS:

Testünk bizonyos területein, mint a talp, tenyér, fül stb. tükröződnek belső szerveink. Ezek a területek az ún. reflexzónák, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. A talpmasszázs, fő célja a betegség megelőzése, de bizonyos – már kialakult – betegségek kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos.  A méregtelenítés által tisztítja és erősíti a belső szerveket, javítja a sejtek oxigén felvételét. A talpmasszázs a fájdalomérzést is befolyásolja oly módon, hogy a hipofízisben (agyalapi mirigy) fokozza az endorfinoknak (fájdalomcsillapító anyagok) a kiválasztását. A talpmasszázs-kezelés akkor hatásos igazán, ha nemcsak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.

KÍNAI MERIDIÁNMASSZÁZS: 

Az emberi szervezetben a Csí (életenergia) meridiánokon, vagyis energiacsatornákon keresztül kering.  Az életenergia áthaladva a test szerveken ellátja őket energiával, egyben harmonizálja a test egészét. Ha bármely okból elakad az energiaáramlás, akkor bizonyos szervekben energia többlet, máshol hiány keletkezik, betegség alakulhat ki a szervezetben. A masszázs során a Csí áramlásának visszaállítása és ezáltal az egész szervezet harmonizálása a cél.