FDM fájdalomcsillapító terápia

A fascia az egész testünket beborító kötőszövetes lemez, mely vékony hártya jelleggel összetartja a csontokat, belső szerveket, ínakat, szalagokat. Mintegy „láthatatlan” kötőszövetként védi és tartja a szerveinket és testrészeinket.  Ha ez a kötőszövet beszűkül, elcsavarodik, azt disztorziónak hívjuk, és minden egyéb nem megfelelő működést diszfunkciónak nevezünk.

Az FDM terápia (Fascia Distorziós Modell) a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia és egyben egy rendkívül hatékony mozgásterápiás eljárás, amit Steven Typaldos D.O. amerikai orvos fejlesztett ki. Az FDM terápia széles körben alkalmazható mozgásszervi problémák kezelésére olyan esetekben is, amikor régóta fennálló, krónikus fájdalmakkal küzd a páciens.

 

Hogyan és milyen esetekben alkalmazzuk a fascia terápiát?

A páciens testbeszéde pontos iránytűként szolgál a terapeuta számára, aki a fájdalom jellemzése és leírása, valamint megfigyelései alapján pontosan beazonosítja, hogy melyik manuális technika alkalmazása szükséges a panaszok megszüntetéséhez.

A kezelés során a fájdalmas területet kezeljük meg, míg a nagyobb hatékonyság elérése érdekében, a környező ízületeket is célba vesszük. Így nem ritka, hogy egy térd fájdalom esetén a csípőt és a bokát is kezeljük, hiszen az a tünetmentesség mellett oka lehet a máshol jelentkező fájdalomnak.

Mire számíthat a kezelés során?

A felkészült, alapos gyógytornász vagy manuálterapeuta holisztikus szemlélettel nézi a test jelzéseinek és a tüneteknek az összefüggéseit és rendszerint komplex kezelést végez, így a terápiát egyéb módszerekkel egészíti ki. 

Az FDM kezelés szinte kivétel nélkül fájdalmas, ugyanakkor az átmeneti kellemetlenség megéri, hiszen ezen területek kezelésével szinte azonnal megszüntetjük az állandó fájdalmat. A kezelés helyén jelentkezhet átmeneti duzzanat vagy elszíneződés, melyek néhány napon belül elmúlnak.

AZ FDM terápia megkezdése előtt a gyógytornász részletes állapotfelmérést végez, melynek része a fájdalom kategorizálása, a mozgásterjedelem és az izomerő vizsgálata és a fájdalom kiváltásáért felelős gócpontok megtalálása. 

Fascia kezelés ásványokkal

Az eszközzel támogatott fascia kezelést orvosi fémmel vagy fával szokták végezni. Nálunk Páli Viktória a terápia során gyógyító ásványokkal dolgozik, ezek a malachit és a szelenit.

A Szelenit az egyik legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik. A korona csakra ásványa, tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára, nyugtatja a lelket. Összehangolja a gerincoszlopot, csökkentheti az epilepsziás rohamokat. Méregteleníti a szervezetet és energiát biztosít viselője számára. Segíthet a központi idegrendszer normális működésében, fokozza az agyi funkciókat és nagyon jó aura tisztító. 

A Malachit az egyik legerősebb és legmisztikusabb ásvány. Méregtelenítő hatása van, segíti a máj tevékenységét, enyhíti a reumát. Jótékony hatása van az idegrendszerre, az agyi tevékenységekre és a látóidegekre is. Csökkenti a vérnyomást, gyógyítja az ízületi gyulladást, jótékonyan hat az asztmára, a daganatos megbetegedésekre, a hasnyálmirigyre és a mellékpajzsmirigyre. Erősíti a DNS és a sejtek felépítését, illetve az immunrendszert. Erős védelmező, elnyeli a negatív energiákat a testből és a környezetből is.

MendMedical

MendMedical

Szólj hozzá!

Galéria

Kövess a Facebookon

Iratkozz fel hírlevelünkre