Alternatív terápiák

Gyermekfejlesztés

Egyik gyerek sem születik agresszívnek, neveletlennek vagy rossz tanulónak, esetleg sírósnak, önbizalom hiányosnak. Ahogy a viselkedés, úgy az érzelmi válaszadás is tanult, kondicionált folyamat. “Tőlem biztosan nem ezt látta!!!” – hallom sokszor a szülőktől. Pedig, de… Egy adott helyzettel kapcsolatban a gyermek alkalmazott érzelmi megküzdése tanult minta alapján történik. Ezt elsősorban a szülők egyedi működése és kettejük (a két szülő) kapcsolatának dinamikája határozza meg. Ha szeretnéd ezeket a mintákat felismerni, tudatosítani majd felülírni és önmagadhoz valamint a gyermekedhez közelebb kerülni és vágysz egy harmonikus életre, akkor itt a helyed (neked, nektek is). Nélküled (nélkületek) ugyanis nem fog menni. Sajátos nevelési igényű gyermekeket és az étkezési, viselkedési zavarral küzdőket is szeretettel várom. 

 Amivel és ahogyan dolgozom:

 • a mesék, a kitalált történetek szimbolikáján keresztül a gyermek mentesül a közvetlen konfrontáció, a konfliktus konkretizálásának terhétől 
 • az elvárás-mentes, biztonságos környezetben könnyen, szinte észrevétlenül oldódnak a gyermek belső feszültségei 
 • a gyermek biztonságosan gyakorolhatja az általában hiányos szocializációs folyamatokat, a kapcsolatépítést 
 • teret kapnak a kreatív, alkotó energiák, melyek felszabadítóan hatnak a gyerekre 
 • a szorongó, sokszor túlterhelt, frusztrált gyermek örömét leli a játékos, aktív tevékenységben, mely segít hozzáférni az esetleges traumákhoz 
 • a cselekvés, a folyamatban levés elkerülhetetlen – erőszakmentesen, önkéntesen vesz részt a visszahúzódó gyermek is  

A foglalkozások hatására felerősödik a gyermek belső figyelme, koncentrációja és önbizalma. Ez egy egymást erősítő folyamat, melynek részesének lenni csodálatos élmény. A tapasztalati, élmény alapú tudás nem ér fel és nehezen összehasonlítható a lexikális ismeretekkel. 

A szolgáltatást Rostás Anita – Lélekoldó végzi  

Bővebben: www.lelekoldo.hu

Időpontfoglalás: https://lelekoldo.hu/idopont-foglalas/

Segítő beszélgetés

A segítő beszélgetés célja, hogy feltárjuk az érzelmi struktúrádat, hogy bejárjunk olyan féltve őrzött vagy idegen területeket, melyeken eddig nem mozogtál otthonosan vagy egyáltalán. Kapsz önmagadról egy olyan képet, melyet egy ideig még idegenkedve nézel, de idővel és egy kis segítséggel megszereted azt, amit látsz, azt aki vagy. Még több idő elteltével és a terápiák során alkalmazott szituációs, kommunikációs gyakorlatok segítségével megteremtődik az önszeretet és önelfogadás állapota.

Biztonságban, támogatva láthatóvá és legyőzhetővé válnak az akadályok, gyógyíthatóvá a betegségek. Segítek, hogyan kommunikálj tisztán a testeden, lelkeden keresztül önvalóddal, hogy legközelebb már könnyebben, gyorsabban, fájdalommentesen érkezzen a felismerés. 

Leggyakrabban ebben segítek a hozzám fordulóknak: szorongás, depresszió, pánikzavar, meddőség, párkapcsolati problémák, nőgyógyászati elváltozások, meddőség, rákos megbetegedések, alvászavar, testképzavar, súlyproblémák, szexuális zavarok. 

A terápiát néhány alkalom után szívesen kiegészítem energetikai kezeléssel, amennyiben ehhez hozzájárulásodat adod. Ez egy érintéses, gyenge ringatásos átmozgatás könnyű ruházatban. Megengedheted, hogy a tested szabadon legyen, szabadon áramolhasson benne és körülötte minden, – a blokkok oldódnak, a feszültség megszűnik.

A szolgáltatást Rostás Anita – Lélekoldó végzi

Bővebben: www.lelekoldo.hu

Időpontfoglalás: https://lelekoldo.hu/idopont-foglalas/

Energiagyógyászat

Megnyugtató, feltöltő kapcsolódás a testeden keresztül érzelmi- és belső képi világodhoz. Különleges élmény tudattalan önvalóddal. A testtel együttműködve és azon keresztül térképezzük, fedezzük fel önmagunkat. A testet mozgatva – mentes minden különös vagy speciális mozdulattól – hihetetlen megélések és érzetek keletkeznek. Nem a technika lesz az, amitől megjelennek az érzelmek, felbukkannak az emlékek vagy esetleg megindulnak a könnyek. Az a tér, amit megteremtünk, támogat téged és segíti a gyógyulásodat.

Nincs titok, egy alkalommal nem váltod meg a világot. Ez egy folyamat. Az intenzitása egyéni. Van, akinek rövidebb, de aktívabb önmunkával teli időszakok hoznak eredményt. Van, aki folyamatosan képes fókuszt tartani, azonban érzékenyebb vagy éppen ellenállóbb típus. 

Önmagában is hasznos segítség, de szívesen használom az energetikai kezeléseket az egyéni konzultációk kiegészítéseként, mert nagyon hatékonnyá teszik a folyamatot.

A szolgáltatást Rostás Anita – Lélekoldó végzi.

Időpontfoglalás: https://lelekoldo.hu/idopont-foglalas/

 Bővebben: www.lelekoldo.hu

Természetgyógyász konzultáció:

A természetgyógyász által végzett konzultáció célja a páciens alapos kikérdezése (egészségi állapot, tünetek, vizsgálati eredmények, életmód, étrend, szokások, életvitel, környezet, érzelmi állapot, gondolkodásmód, stb.), mely alapján egy komplex kép rajzolódik ki a páciens állapotáról.

A testi egyensúly visszaállítására tett javaslatok (étrend, személyre szabott étrend-kiegészítők, kezelési módok, életmódbeli javaslatok, stb.) mellett fontos a testi tünetek és a betegség kialakulásának megértése, mely által az egészség visszaállítása is könnyebben valósítható meg. 

A konzultációkon a test megtámogatása és változásainak követése mellett a testtudatosság, valamint a testi tünetekre való figyelés képességének gyakorlása is fókuszba kerül.     

Kezeléseket végzi: 

Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus 

Kézmasszázs:

Kezünket nagyon sok tevékenységhez használjuk, de emellett érzelmeinket is kifejezzük vele: érintünk, simogatunk, ölelünk, üdvözlünk, imádkozunk, stb. Ha feszültek, ingerlékenyek vagyunk, ökölbe szorítjuk. Manapság a billentyűzet és a telefonhasználat miatt sokat terheljük, sok feszültség gyűlik össze benne. Ennek feloldásához egy kiváló módszer a kéz masszírozása.

A kézen ugyanúgy leképeződik a test, mint a lábon. Masszírozásával csökkenthető a stressz, nyugodt, relaxált állapotba kerülhetünk, fájdalmat csillapíthatunk.

Kezeléseket végzi: 

Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus

Talpmasszázs:

 • A két talpon tükröződik az egész emberi test. A test bármely részében fellépő fájdalom enyhíthető a talp megfelelő zónájában található pontok masszírozásával. A talpon lévő pontok masszírozása által növekszik a hozzá rendelt szerv vérellátottsága, javul az anyagcsere és ezáltal beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. A talpmasszázs célja a szervezet optimális működésének helyreállítása, az egészség biztosítása, valamint a szervezet öngyógyításának beindítása.

  Néhány pont masszírozása kellemetlen lehet, de a talpmasszázs nem okozhat fájdalmat, mert ez esetben a kívánt hatás is elmarad.

  A talpmasszázs nem helyettesíti az orvosi kezelést, annak kiegészítéseként alkalmazandó!

  Kezeléseket végzi: 

  Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus